Barnsajter, barnlänkar och barnspel

Välkommen till Barnsajter, barnlänkar & barnspel - portalen för pyssel & spel för barn
Små barn behöver ikoner - inte textlänkar - till svenska barnsajter med gratis spel, pyssel mm som små barn klarar av. Vi försöker direktlänka för att göra det enkelt. Utmärkt som startsida i barnens browser (se menyn Verktyg > Internet-alternativ).

 

Synpunkter och tips...
på nya enkla och rumsrena samt ev. brutna länkar tas tacksamt emot till
kenkayem.se.

   för de minsta

  

   för föräldrar

Alfons Åberg - en välkänd sympatisk liten figur med en sajt som tyvärr inte erbjuder så mycket skoj för yngre längre. High Delivery - ett enkelt spel som ändå kan fängsla vem som helt. Styr ballongen med hjälp av en liten fläkt för att samla upp blommor som faller i vinden. Kanske i gulligaste laget men oerhört vackert gjort. Bamses sajt - en hel del riktigt välgjorda spel och lite pyssel. Blandade svårighetsgrader, där finns något för alla. KalleAnka.se - barnsajten tillägnad kungen av alla seriefigurer. Kalle Anka bjuder på barnspel, pyssel och en massa andra saker. Missa inte Duckipedia-delen med fakta om alla figurer mm. SVT Barnkanalen - mängder av välgjorda, ofta pedagogiska spel och pyssel från vår kära "oberoende" public-service. Faktiskt ett av få vettiga sätt att få lite nytta av en tokdyr TV-licens (obligatorisk skatt, oavsett om du har TV, tittar på TV eller ej). Universeum - vad jag känner till, landets främsta akvarium- och utställningskomplex inom natur och teknik. Ett Mecka för alla barn och vuxna som har upptäckarlusten kvar. Liseberg - nordens främsta nöjespark? Det tycker vi här i Göteborg i alla fall.
Bolibompa - Här finns väldigt mycket att hämta men det mesta kräver att en vuxen eller läskunnig visar runt i sajten först. SR - Sverige Radio - mängder av spel, pyssel, fakta och givetvis -  barnradio. Lite väl mycket text för de allra minsta även om ikonerna gör att de kan fixa det ändå. Sjungade Hästarna - klicka på en eller flera hästar och se vad som händer. Se till att datorns ljud är på. Barnskoj.se riktar sig till barn upp till 12 år. Här kan man spela utvalda spel som är barnvänliga på så sätt att de inte innehåller något våld eller annat som är olämplig för barn. kulkul.se - ljudmemory är det bästa av deras ljudspel - en bra, enkel och unik spelidé. Lite svårt i början dock. Funkar mindre bra i Firefox. Borås Djurpark - sajten är inte helt optimalt för små barn men den här sidan ger i a f några djurlänkar på en och samma sida. Kolmården  - Sveriges absolut främsta djurpark. Inget barn borde få växa upp utan att ha sett detta backiga men underbart natursköna zoo. Direktlänkat till djurens A-Ö.
Disney i Sverige - Disneys flashsajt kan bara nås via dess startsida vilket tyvärr innebär att små barn kan ha svårt att hitta runt i den - det går inte att länka direkt in till spelen. The Next Generation - En underbar sång och ett lysande initiativ. En barnkör som låter hur bra som helst och turnerar runt i Sverige då och då. Direktlänkat till sången "Jag är inte rädd". Deras startsida; www.nextgeneration.se. Sveriges Radio har ganska mycket på sin sajt förutom denna spelsida. Bland annat kan man lyssna på vissa barnradioprogram. Agar.io -  nät-vältar-fenomenet som kan roa alla i familjen. Styr din lilla blupp, käka upp alla som är mindre än du och undvik de som är större. Minst sagt beroendeframkallande. Filmer för barn samlar mängder av kortfilmer för barn i alla åldrar. Internet = skattkista full med barnfilm, men föräldrar vill sällan ge barnen fritt spelrum i YOUtube mm. Testa ett någorlunda kontrollerat alternativ.    
Orisinal - tillverkar egna spel med ett helt eget stuk. Vackra, sobra eleganta, enkla, snälla och ändå fängslande spel.            

Av Kayem Kommunikation - interaktionsdesign, webdesign, sökmotoroptimering, copy, marknadsföring, reklam, logos mm

 
Jag som driver Barnsajter.se heter Ken Månsson. Sajten är helt ideell och skapades för att användas som en kontrollerad säker startsida för mina egna tre barn. Jag länkar inte till uppenbart stötande sajter men tar inget ansvar för material på sajter jag länkar till. Jag kan ej vara alla till lags om vad som passar sig; t.ex anser jag INTE det skadligt för barn att se en animerad blå groda utan kallingar. Alla synpunkter beaktas dock.

Vi använder ej coockies men vissa annonsörer kan göra det.

Annonsera till ytterst beskedliga priser. Prisexempel: 50 öre per pixelrad och månad samt 2 mån gratis vid årsbokning (högerspalt, 400 px/rad) . Men du väljer själv betalningsmodell efter överenskommelse. All reklam kontrolleras; enbart barnvänligt material accepteras. Denna sida visar dock aldrig reklam - enbart förstasidan.